Restauracja i Pub Ekotradycja

Bobrecka 15
Cieszyn, 43-400
Śląskie

Telefon : 662199293

gwiazdygwiazdygwiazdygwiazdygwiazdy
4 z 5 (23 oceny)

Zamów jedzenie Italian online.




Opinie Restauracja i Pub Ekotradycja

Twoja ogólna ocena Restauracja i Pub Ekotradycja w Cieszyn

Jedzenie : Obsługa :

Oświadczam, że niniejsza recenzja jest oparta na moich własnych doświadczeniach i przedstawia moje rzeczywiste zdanie na temat Restauracja i Pub Ekotradycja. Potwierdzam, że nie mam powiązań osobistych ani służbowych z tym obiektem oraz że nie czerpię korzyści finansowych ani żadnych innych w związku z napisaniem niniejszej recenzji. Przyjmuję do wiadomości fakt, że obowiązuje zasada absolutnego braku tolerancji dla nieprawdziwych recenzji.

Menu Restauracja i Pub Ekotradycja



Najpopularniejsze dania

  • Tradycyjna rolada wołowa podana z kluskami śląskimi i "modrą kapustą"
  • Sum afrykański w migdałach podany z sałatką chłopską
  • Polędwiczki z kurczaka panierowane w płatkach jaglanych, frytki, mix sałat z sosem winegret

Szef kuchni proponuje

  • Żołądki gęsie w sosie z dodatkiem brandy, ziemniaki faszerowane bryndzą, zestaw surówek
  • Policzki wołowe duszone w winie podane z ziemniakami puree i fasolką szparagową
  • Pierś z kaczki na musie żurawinowym podana z kopytkami i sałatką z czerwonej kapusty

Przystawki zimne i gorące

  • Żołądki gęsie z dodatkiem brandy podane na grzance
  • Carpaccio "stela" z dodatkiem świeżego tymianku podane z chrupiącą bułeczką
  • Podpłomyk podany ze świeżymi ziołami i olejem rzepakowym zimnotłoczonym
  • Placek ziemniaczany z blachy podany z serem roztropickim, oscypkiem i borówką
  • Oscypki na grzance czosnkowej z żurawiną

Zupy

  • Rosół z makaronem i kluseczkami wątrobianymi
  • Bulion z kołdunami
  • Barszcz na naszym zakwasie z kołdunami
  • Krem brokułowy z puszystą pianką i migdałami podany z groszkiem ptysiowym pieczonym u nas
  • Krem ze świeżych pomidorów z grzankami przygotowanymi przez naszych pracowników
  • Flaki po cieszyńsku (Pajszle) z chrupiącą bułeczką
  • Zupa czosnkowa z grzankami przygotowanymi przez naszych pracowników

Sałatki i Makarony

  • Szpinakowa fantazja
  • Sałatka BIO
  • Sałatka kolorowa z kurczakiem i grzankami
  • Sałatka ECO z kaszą jaglaną
  • Tagliatelle z kurczakiem
  • Tagliatelle z warzywami

Dania z drobiu zagrodowego

  • Polędwiczki z kurczaka panierowane w płatkach jaglanych, frytki, mix sałat z sosem winegret
  • Kurczak z pomidorem zapieczony pod serem roztropickiem z nutką bazylii, ziemniaki, brokuły, dip czosnkowy
  • De volaille, ziemniaki opiekane, surówka z białej kapusty
  • Kurczak po chłopsku, ziemniaki puree, mix sałat

Dania z wieprzowiny

  • Schab grillowany podany w towarzystwie placków z blachy z sosem z grzybów leśnych i surówką z białej kapust
  • Tradycyjny kotlet schabowy z kością smażony na smalcu, ziemniaki z wody, mizeria
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie z grzybów leśnych podane z kopytkami i surówką z białej kapusty
  • Ozory w sosie chrzanowym, ziemniaki, buraki

Dania z cielęciny i wołowiny

  • Stek z polędwicy wołowej "stela" na aksamitnym sosie maślano- ziołowym podany z ziemniakami opiekanymi i mixem sałat
  • Sznycel po wiedeńsku podany z ziemniakami puree i zestawem surówek
  • Tradycyjna rolada wołowa podana z kluskami śląskimi i "modrą kapustą"

Dania z ryb

  • Sum afrykański w migdałach podany z sałatką chłopską
  • Sandacz saute podany na porach i szpinaku z ryżem szafranowym
  • Łosoś pieczony podany z ziemniakami i bukietem warzyw

Dania dla naszych milusińskich

  • Rosół z makaronem
  • Zupa pomidorowa z makaronem
  • Sznycelki z kurczaka, frytki, surówka

Dania półmięsne i jarskie

  • Pyzy z mięsem okraszone prawdziwym chrupiącym boczkiem podane z surówką z kiszonej kapusty
  • Szpinak w towarzystwie bryndzy i placków ziemniaczanych smażonych na blasze
  • Placek po cieszyńsku
  • Pierogi ruskie okraszone olejem rzepakowym i rumianą cebulką
  • Pierogi ruskie okraszone olejem rzepakowym i kwaśną śmietaną
  • Pierogi z farszem z kaczki okraszone boczkiem
  • Pierogi z ciecierzycą i kolendrą podane z sosem serowym
  • Pierogi z kaszanką okraszone boczkiem
  • Pierogi z mięsem z mąki pełnoziarnistej prosto z młyna
  • Pierogi ze szpinakiem i kaszą jaglaną podane z sosem z grzybów leśnych

Dania Stela kuchni śląska cieszyńskiego

  • Kminkula na maślónce z całymi ziymniokami 400g
  • Gałuszki fusate ze szpyrkami i maślónkóm 300g
  • Sakiewki z kaszanki z ziymniokami i kapustóm kiszónóm
  • Placki z blachy ze śmietónkóm skoczowską
  • Cieszyńsko herbata z zielin 250g

Desery

  • Śliwki flambirowane pędami sosny w towarzystwie lodów
  • Szarlotka na gorąco z lodami i bitą śmietaną

Dodatki

  • Fusate gałuszki 200g
  • Kopytka 150g
  • Ziemniaki z wody 150g
  • Ziemniaki puree 150g
  • Frytki 150g
  • Ziemniaki opiekane 150g
  • Mizeria 100g
  • Mix sałat z sosem winegret 100g
  • Sałatka z czerwonej kapusty 120g
  • Surówka z kiszonej kapusty 120g
  • Surówka z marchwi i migdałów 120g
  • Surówka z białej kapusty 120g
  • Zestaw surówek 150g

Napoje bezalkoholowe

  • Sok Toma 0,2 l pomarańczowy
  • Sok Toma 0,2 l grejpfrutowy
  • Sok Toma 0,2 l z czarnej porzeczki
  • Sok Toma 0,2 l jabłkowy
  • Pepsi 0,2 l
  • Schweppes Tonic 0,2 l
  • Mirinda 0,2 l
  • 7up 0,2 l
  • Lipton ice tea 0,2 l lemon
  • Lipton ice tea 0,2 l peach
  • Lipton ice tea 0,2 l green
  • Woda gazowana 0,33 l
  • Woda niegazowana 0,33 l